Första helgen på ön.

 
Ibland undrar jag om dyngen har fler timmar här. Varje dag är lång som en evighet. Inte på ett dåligt sätt, men så mycket som jag gör på en dag här gör jag på en hel vecka hemma i Ljungby. Försöker skriva dagbok varje dag men när jag väl ska göra det så har jag glömt hälften av sakerna jag gjort.
 
På lördagsmorgonen gick vi ut i trädgården igen för att göra en video, när vi gick förbi hönsgården fick vi syn på små saker som gick omkring på marken. Något som inte varit där kvällen innan. Det var 6 stycken kycklingar. Jag vet inte vart dem kommer ifrån eller vem som lagt dem där men det verkar inte bekymra någon annan så det bekymrar inte mig heller. Det är inte hönorna som fått kycklingar i alla fall för deras hönor lägger inte ens ägg. Det kom hem två kvinnor på förmiddagen för att städa huset. Då åkte hela familjen till en av lägenheterna i en annan stad, på den norra sidan av ön. Lina har köpt duk, färger, papper och vi fick välja varsin egen pensel i affären. Dukade upp utanför lägenheten (hon kallar dem för det men det är egentligen små hus), satt där med utsikt över havet och målade, jag och flickorna. Sen började det blåsa och vi flyttade in, efter det började regnet ösa ner. Åkte tillbaka till huset framåt eftermiddagen, tog vägen genom andra små städer och kollade genom regniga fönserrutor.
 
En kväll satt jag på kontoret tillsammans med killen i familjen. Klockan nio vandrade vi gem på gatorna för att äta middag. Hela stan ligger i en liten dal och vi bor i ett av husen som ligger högst, vilket ger oss en vacker utsikt, den ger oss också andra saker som motion. Han vandrade på och jag ville ju inte vara sämre så jag fösökte hänga på utan att pausa och försöka att andas normalt. Okej att han spelar fotboll men jag kände mig dålig och gammal. Bestämmde att jag ska gå ut och gå lite mer. Upptäcka stan. När vi nästan var hemma såg jag att det blinkade lite konstigt på himeln bakom bergen, jag tänkte fråga om det var från den stora vägen, tur att jag inte gjorde det, insåg snart att det blixtrade och att det verkligen var runt hela stan. Såg häftigt ut. Fortsatte lite så, fast med regn, sol, åska och vind hela helgen. Såg en regnbåge med.
 
 

How to cilmb a tree

 
Nicole har upptäckt den fantastiska funktionen att man kan spela in videos med min kamera. Hon tog med mig ut i trädgården, efter att först bara har provat funktionen en gång påbörjar hon ett projekt med att lära andra "How to cilmb a tree". Hon numrerar alla filmera och hon kommer med så bra och så kloka råd hela tiden. Hur man ska hålla, vad man ska tänka på, hur man tar hand om ett träd. Jag förvånas av hennes intelligens och undrar tveksamt om jag var så smart när jag var åtta år gammal. När hon på kvällen berättar för sin mor om vad vi gjort under dagen berättar hon att vi har gjort videos som vi ska lägga ut på internet så att massor med andra kan se dem och lära sig. Vilket var men än jag visste om. Så om någon är intresserad av hur man lär sig att hänga i knävecken flera meter över marken såhar jag tipsen.
 

En dag i trädhuset.

 
Blev utlurad i trädgården för att leka i trädkojan. Dem har en fin trädkoja som deras pappa har byggt till dem. Egentligen är kojan inte i ett träd men den är gjort av trä. Dem kallar det för trädhuset. Den är en bit ovanför marken och har ett litet loft som man kan ta sig upp till om man är smidig nog. Nicole vill gärna att jag ska sova där, jag skulle vilja säga ja men jag är lite för stor och lite för bekväm av mig. När jag väl har tagit mig upp vill jag  helst inte gå ner. Men någon måste dra upp repstegen när hon ger sig ut på äventyr. Jag skalar ut små frön från saker som faller från träden. När hon lämnade mig att att hämta grejer satt jag där och skalade frön i säkert en halvtimme utan att hon kom tillbaka. Hon hade låst dörren från utsidan och jag fick snällt ta mig ut genom fönstret. När hon kom tillbaka hade hon flingor och pyjamas med sig, skruvar upp krokar och grejer. Hon är väldigt händig och hon uppfinner nya saker var och varannan dag.
Upp