Platja de Cavalleria

 
 
Ännu en utflyksdag. Platja de Cavalleria blev dagens första stopp. Mitt första besök på stranden här. När vi låg på stranden kom det någon med märklig hy gående. Först trodde jag att det var brännskada, hudsjukdom eller väldigt märkliga leverfläkar. Sen kom jag på vad det var. Detta stället på ön har en rödaktig lera som folket kommer halvnakna och rullar runt i. Det ska tydligen vara bra för hyn. Stackars människor denna dagen dock, efter bara en stund och ett dopp i vattnet invaderades hela viken av brännmaneter vilket gjorde avsköljningen av leran lite mer komplicerad för deras del. Syster gjorde ett halvhjärtat försök med lera i ansiktet. Såg mest ut som en mindre vacker skäggväxt.
 
 
Pappa och hans semesterhatt. Den symbolisera semester. Han köpte annanas av en man på stranden som vandrade runt med skottkärra full med annanaser och kokosnötter.
 
Själv lyckades jag bränna forsulorna. Nya regler från och med nu. Använd ALLTID flipflop i sanden. När man befinner sig på handuk eller liknande plaseras flipflop upp och ner för att undvika brännheta överaskningar.
 
 
 

Utflycksdag 1. Talati de Dalt.

 
Med en väderprognos som sa molnigt, hyrde vi en liten minibuss och begav oss ut på äventyr. Första stoppet var Talati de Dalt, en förhistorisk by från jättelänge sedan, från en tid jag inte ens vet namnet på för all information är mest på spanska, och när man har tur, som denna gången, på engelska. Hjälpte dock inte särskillt mycket då jag bara läst historia i svensk skola. Det var mycket stenar. Grottor under marken, stenar, gräs, man kunde höra fåren på andra sidan stenmurarna. Är inte så bra på vad olika former på stenhögar från förr heter men det fanns en del att se.
 
Pappa och Lillebror. Fina miner som man gör när man kollar upp mot en molnig himmel. Till och med när det är molniga dagar är det ljusare här än vad det är hemma i Sverige.
 
 
Allt var fint och utflyckligt vi åt mackrills- och mjukostsmörgåsar från backluckan av bilen. Kakor till efterrätt. Parkerade på gräsplättar. Körde runt på småvägar med svenskasommarlåtar i cd-spelaren. Hade blåsten i vårt hår. Drack litervis med vatten. Vandrade längs med hamnen i Mahon och åt tapas på restaurang bredvid havet.
 

Sånt man gör när man är här. på semester ni vet.

 
Bara sådant där helt perfekt och fint sommarhäng med familjen. Hittade stället med dem bästa skönaste stolarna som man kunde sjunka ner i och sen både gunga och snurra. det var awesome! Alcalde hette det visst. Gick egentligen mest dit för att låna lite internet. Sen har man ju sett på kort och film hur man ska beställa stora pampiga drinkar så vi gav det ett försök. Men helt ärligt så är det lite överdrivet bara. De små är liksom bättre på alla sätt. Godare, bättre, billigare. Var till och med en sådan bra dag att vi fick med lillebror på kort!
 
 
Upp