Första dagen i skolan!

Idag. forsta dagen i skolan.
Ni vet hur pepp man ar pa skola nar klockan ringer sadar vid sjutiden. Inte alls. Ungefar sa kandes det.
Rektorn hade sagt till oss att fraga i receptionen efter vagbeskrivning. Pa morgonen nar vi gick dit var det stangt. vi vandrade av mot helt fel hall. Sarah fragade om vagen och en snall gubbe foljde oss tllbaka och visade oss vagen till skolan. Vi fick fraga om vagen en gang till innan vi faktiskt hittade ratt. Det visade sig att vi hade gatt rakt forbi skolan i gar kvall. Mysig liten skola. Inte alls sa stor. Vi fick fylla i massa papper pa spanska och pa engelska inne pa rektorns expedition forst innan vi blev invisade i en lektionssal dar vi fick gora varsitt litet prov. Vi satt dar pa varsin sida av U:et, som borden bildade och sag pa varandra som fragetecken. Jag lyckades fa 6 ratt av 20. Sarah fick 3 av 11. Med andra ord var vi lika daliga. Det vi hade ratt pa var mest tur. Gissade oss fram. Lararen kom och kollade hur det hade gatt for oss och berattade sen att dom hade planerat om lite. Vi var for daliga for at kunna vara med i nagon grupp sa under formiddagen fick vi privat undervisning.

Pa eftermiddagen fick vi en annan larare och en tysk-kille anslot sig till var lilla grupp. Pa onsdag kommer denna lararen att sluta prata engelska med oss. Men vi tror det kommer funka. Han kunde tydligen inte sa mycket engelska anda. Imorgon ar det Día de Andalucía och allt har stangt. Inklusive skolan. Chilldag med andra ord.
Maste kopa hem lite mat idag, allt vi har ar lite frukt. Och mjolk. Och vatten. Och kalaspuffar. Pa torsdag ska vi
folja med en larare hem och laga mat med hennes familj!

Sarah är bra och fixar och skriver!Hade sjalv tankt att skriva ett littet inlagg nu men sa tankte jag att jag skulle ju skaffa mig en annan blogg att skriva pa sa att mormor, mamma, moster osv ocksa hittar dit. Far se om jag kanner for det nu. har sex timmar pa mig tills det stanger i biblioteket/datasalen. Tillsvidare far vi lasa Sarahs historia!


Här har ni Sarah!

Fina soliga dagar och lika fina dagar med blåst som blåser bort bitterhet och verklighet,och orden från dem som vet.Igår var en fin dag. Finaste sortens dag. Hann med allt och ingenting! Hade ett nytt äventyr med Kisstina. Vi åkte skridskor. Utan att trilla. Upptäckte att isen är hal. Lite blandade känslor om grejen med att jag inte trillade. hade trillat om jag försökt så mycket som man borde. Men det gick framåt. Bättre och bättre. Åkte till och med i mitten av planen. Kollade på Skins. Sov på ett golv. Skev ut papper. Hade feber. Myste. Glömnde följa torsdags-serier. Kom ihåg hur det känns när det är sol. Inte bitter-vår. Bara vår. Med sol.

Idag var en fin dag. Steg upp alldeles för tidigt. fick massvis med snäll hjälp från mamma och pappa. Hälsade på dagis. Blev dränkt i pussar och kramar och fina ord som liksom hittar fram. Lite ångest över att jag inte säger lika fina saker tillbaka men jag tror dem vet. Hoppas dem vet. Svårt. Fint. Feber. Kommer sakna alla fina. Åt spenat och en tugga korv. Läste böcker. Sjöng om lilla hästen plopp. Var på biblioteket. Träffade Sarah. Planerade och köpte fin bordsdukning/dekoration. Blåste iväg. Drack te. Skrev lycka till-kort! Fick framtidsnyckel med söta katter. Åt wienerbröd.  sov. sallad.

Allt är bara så fint och bra!
Borde vara en smula mindre bekymrad och några liter mindre trött.
Upp