Utflycksdag 1. Talati de Dalt.

 
Med en väderprognos som sa molnigt, hyrde vi en liten minibuss och begav oss ut på äventyr. Första stoppet var Talati de Dalt, en förhistorisk by från jättelänge sedan, från en tid jag inte ens vet namnet på för all information är mest på spanska, och när man har tur, som denna gången, på engelska. Hjälpte dock inte särskillt mycket då jag bara läst historia i svensk skola. Det var mycket stenar. Grottor under marken, stenar, gräs, man kunde höra fåren på andra sidan stenmurarna. Är inte så bra på vad olika former på stenhögar från förr heter men det fanns en del att se.
 
Pappa och Lillebror. Fina miner som man gör när man kollar upp mot en molnig himmel. Till och med när det är molniga dagar är det ljusare här än vad det är hemma i Sverige.
 
 
Allt var fint och utflyckligt vi åt mackrills- och mjukostsmörgåsar från backluckan av bilen. Kakor till efterrätt. Parkerade på gräsplättar. Körde runt på småvägar med svenskasommarlåtar i cd-spelaren. Hade blåsten i vårt hår. Drack litervis med vatten. Vandrade längs med hamnen i Mahon och åt tapas på restaurang bredvid havet.
 
España, Verkligheten | menorca, minorca, summer2013, talati de dalt | |
Upp